Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року створено майже 15,5 тисяч нових робочих місць.

  altЗ початку року у Дніпропетровську створено майже 15,5 тисяч нових робочих місць. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Олена Лозенко. «В рамках виконання завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць у місті прийнята програма зайнятості населення на 2013-2017 роки. Її головна мета - забезпечити організаційні та правові послуги  для реалізації права мешканців на працю. На сьогодні по місту у центрах зайнятості зареєстровано 21 тисяча 108 осіб. За січень-листопад через  центри працевлаштовано 10 тисяч 400 осіб, з них понад 7 тисяч – люди до 35 років. На 1 пенсіонера міста нині приходиться 1,8 працюючих людей», - зазначила Олена Лозенко.
  За її словами, цього року вперше з міського бюджету в рамках зазначеної програми були виділені кошти на організацію громадських робіт. «Загальне фінансування таких робіт складає 1 мільйон гривень, з них 50% фінансує центр зайнятості, решту 50% - міський бюджет. Так звані громадські роботи розраховані на некваліфікованих працівників, яких залучають до робіт з благоустрою, прибирання парків, скверів тощо. Цього року до таких робіт долучилося  2 тисячі 200 дніпропетровців», - додала Олена Лозенко.
  Із майже 15,5 тисяч нових робочих місць, створених 2013-го, близько 13 тисяч припадає на  підприємства малого та середнього бізнесу, решта – на великі підприємства. «На підприємстві «Дніпропрес» за рахунок модернізації устаткування та освоєння нових технологій кількість робочих місць збільшено удвічі, до 700. На підприємстві «Інтер Мікро Дельта», організованому на базі Дніпрошини, створено понад 1,7 тисяч нових робочих місць. Серед підприємств середнього бізнесу слід відзначити такі як «Аксор Індастрі» по виробництву віконної фурнітури, де створено 250 нових робочих місць,  швейну фабрику «Вілюта» - 100 місць, торговельно-промислову групу «Альбатрос» - 503 нових робочих місця», - сказав  директор департаменту промисловості, підприємництва та інвестицій міської ради Юрій Пересипкін.

alt             alt

alt