Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську ліквідовано понад 65 сміттєзвалищ.

  З початку року у Дніпропетровську ліквідовано понад 65 сміттєзвалищ. Про це під час  прямої лінії повідомив в.о. начальника управління охорони навколишнього природного середовища міської ради Едуард Мєшковський. « За цей же період перекрито в'їздидо 11  сміттєзвалищ, зокрема  поблизу вул. Лізи Чайкіної та Криворізької, заборонено в'їзд до Тунельної, Зеленої та Камінної  балки  тощо. Вивозити ці сміттєзвалища не можна, оскільки  вони утворені вже давно і мають багато шкідливих речовин, тому потребують рекультивації. Планується, що ця робота розпочнеться наступного року», - сказав Едуард Мєшковський.
   Під час прямої лінії перевізники закликали мешканців міста розрахуватися з боргами  за вивезення сміття та вчасно сплачувати за надані послуги. На сьогодні
дніпропетровці з урахуванням боргів минулих років завинили за вивезення сміття 25 мільйонів гривень. Генеральний директор ТОВ «Грінко-Дніпро» Костянтин Глазунов,  додав, що  жителі багатоповерхових будинків розраховуються з підприємством на 86 %, мешканці приватного сектору – на 28%. «Через заборгованість дніпропетровців за надані послуги наше підприємство може  виконувати лише мінімальний обсяг робіт – вивозити сміття, а на закупівлю контейнерів та оновлення автопарку коштів не вистачає», - сказав він.
  У місті вивезенням твердих побутових відходів займаються дві компанії. Компанія «Грінко-Дніпро» обслуговує Самарський, Красногвардійський та АНД райони, ТОВ «Дніпрокомунтранс» – Ленінський, Бабушкінський, Індустріальний, Жовтневий та Кіровський.