Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

30% скарг споживачів стосуються виготовлення та встановлення металопластикових конструкцій.

  alt30% скарг, що з початку року надійшли до управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради стосуються виготовлення та встановлення металопластикових конструкцій. Про це повідомили у самому управлінні. Досить часто скарги полягають у тому, що покупцю привезли конструкцію з іншого профілю або її розміри не відповідають замовленню. Також мешканці міста скаржилися на якість побутових електроприладів (18% від загальної кількості звернень), мобільних телефонів (12%), взуття (15%), меблів (10%). Загалом з початку року до управління надійшло 380 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх прав як споживачів, 82% вирішені на користь запитувачів, у решті випадків – надано роз’яснення у відповідності до діючого законодавства. Загалом з початку року дніпропетровцям за неякісні товари та послуги повернуто понад 55 тисяч гривень, зазначають в управлінні. 
  За вказаний період надано понад 3 тисячі телефонних консультацій, під час особистих прийомів до фахівців управління звернулися понад 500 дніпропетровців. Проблемою залишається те, що сам споживач, укладаючи договір з підприємцем, не читає його, не придає йому значення, а в усній розмові довіряє обіцянкам продавця. Якщо договір підписаний, то сторони згодні з усіма його умовами, які не завжди на користь покупцю, наголошують в управлінні.
  З початку року фахівці управління здійснили 320 планових та позапланових перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів» та Правил торгівельного обслуговування населення. Під час ревізій було перевірено товарів на суму понад 1 мільйон гривень. За результатами перевірок надано приписи на тимчасове припинення реалізації товарів на понад 45 тисяч гривень.
   Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 13.45, додають в управлінні.