Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську 97% дітей дошкільного віку відвідують дитячі садки.

  altУ Дніпропетровську 97% дітей дошкільного віку відвідують дитячі садки. Про це під час прямої лінії повідомила заступник міського голови Олена Лозенко. «Згідно з завданням Президента України Віктора Януковича, охопити всіх дітей дошкільною освітою, сьогодні у місті діти 5-річного віку забезпечені дошкільною освітою на 100%, а діти 2, 3, 4, 6 років  - на 97%. Окрім дитячих садків діти можуть також відвідувати групи короткотривалого перебування, центри розвитку дитини та підготовчі групи до школи», - зазначила Олена Лозенко.
  За її словами, у Дніпропетровську діє програма розвитку дошкільної освіти, згідно з її завданнями,  за останні 7 років у місті відкрито  майже 290 додаткових груп, поновлено роботу 16 дошкільних навчальних закладів, прийнято у комунальну власність 9 відомчих дитячих садків. Вона також додала, що на сьогодні для дітей з різними проблемами зі здоров'ям працюють 53 навчальних заклади,  де діють 179 груп для дітей з вадами мови, зору та опорно-рухового апарату тощо. Окрім того, у місті також діє 2 дошкільних навчальних  заклади санаторного типу та 5 центрів розвитку дитини.
  На сьогодні у місті працює 174 дошкільних заклади  та 20 дошкільних навчальних комплекси, до складу яких входять дошкільні відділи. Ці заклади відвідують майже 36 тисяч дітей.