Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Співпраця влади і громадськості - запорука розвитку громадянського суспільства.

  11 листопада у приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася апаратна нарада під головуванням першого заступника міського голови Володимира Мелещика. З доповіддю за темою: «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики» перед присутніми виступив в.о. начальника управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради Станіслав Палєй. «Президент України Віктор Федорович Янукович  з метою створення сприятливих умов для дальшого розвитку в Україні громадянського суспільства, запровадження ефективного механізму взаємодії його інститутів з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства і взаємної відповідальності, забезпечення здійснення та захисту прав і свобод людини і громадянина затвердив план першочергових заходів щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Дніпропетровська міська влада взаємодіє в реалізації різних ідей, програм та проектів, які пропонують громадські організації і сприяє їх втіленню у життя», - зазначив Станіслав Палєй.
  У рамках реалізації завдань Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровську здійснюються комплексні заходи щодо розвитку громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики. При виконавчих органах міської ради створені і діють консультативно-дорадчі органи. Серед них – громадська рада при виконавчому комітеті міської ради, координаційна рада з питань розвитку підприємництва у Дніпропетровську, молодіжна рада при міському голові. Громадську раду при виконавчому комітеті міської ради створено з метою забезпечення відкритості влади та залучення громадськості до процесу прийняття рішень. До її складу увійшли представники громадських організацій міста, профспілкових комітетів, благодійних організацій, органів самоорганізації населення.
   «Різноманітні форми самоорганізації – це запорука реалізації основних прав та свобод людини і громадянина. Ідея громадянського суспільства заснована на необхідності ефективного регулювання взаємовідносин суспільства з державою.Тому робота влади щодо впровадження механізмів співпраці держави та громадянського суспільства має бути системною», - додав Станіслав Палєй.