Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді привітали студентів зі святом.

 alt Сьогодні у Дніпропетровській міській раді привітали студентів з Днем студента. Відмінникам та переможцям наукових і творчих конкурсів, лідерам студентського руху і спортсменам заступник міського голови Ірина Зайцева  вручила подяки та грамоти міського голови.«Дніпропетровськ по праву вважається студентським містом, тут навчається понад 120 тисяч студентів. Ми пишаємося нашою молоддю, студенти перемагають у різноманітних  інтелектуальних, творчих та спортивних конкурсах, займаються благодійністю, допомагають тим, хто цього потребує та підтримують людей, що обрали здоровий спосіб життя», - сказала Ірина Зайцева. Вона також побажала студентам бути здоровими, успішними та активними.
  У Дніпропетровську багато програм та проектів, спрямованих на підтримку та розвиток молоді. Серед них конкурс молодіжних наукових розробок «Молодь Дніпропетровська – рідному місту» - учасники якого щороку розробляють проекти, які потім впроваджуються у місті. Цього року переможцями конкурсу стали 8 молодих дніпропетровців, які на реалізацію своїх проектів отримали від міської влади гранти на суму від 15 до 30 тисяч гривень. Міська влада підтримує талановиту студентську молодь і спеціальними стидендіями. До Дня студента таку іменну стипендію міської ради отримав 51 студент. Для студентів навчальних закладів ІІІ-ІV рівнярозмір стипендії складає 1 тисяча 60 гривень. Студентам  вищих навчальних закладів I-ІІ рівня акредитації нараховують по 720 гривень. Окрім того, у вищих навчальних закладах міста навчаються 37 студентів, які отримують стипендії Президента України та понад 2 тисячі студентів, які отримують персональні стипендії та стипендії підприємств і організацій.
  17 листопада в Україні відзначається День студента. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1999 році.
alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Фото:Вадим Львочкін, "Вісник Дніпропетровської міської ради"