Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську понад 120 тисяч студентів.

 15 листопада з 12.00 до 19.00 відбудеться молодіжна акція «Льодовиковий період» -  кожен студент при пред'явленні студентського квитка зможе безкоштовно покататися на ковзанах на «Льодовій арені» у Молодіжному парку відпочинку та дозвілля. Захід проводиться до Дня студента. Про це під час пресс-конференції повідомив начальник управління у справах молоді та спорту Руслан Буленок. За його словами, до Дня студента, за ініціативи молодіжної радивідбувся міський турнір з нетрадиційних видів спорту між командами вищих навчальних закладів III - IV рівня акредитації. Під час турніру  команди органів студентського самоврядування взяли участь у змаганнях з пейнтболу, більярду, конкурсі «Angry student», де студенти демонстрували свою фізичну підготовку та інтелект. Святкові заходи до Дня студента проводяться в усіх районах міста. «Для Дніпропетровська День студента – важливе свято, наше місто є одним з найбільших студентських міст України. Тут працюють 13 державних вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації та 25 закладів I-II рівня акредитації, у яких навчаються близько 120 тисяч студентів», - зазначив Руслан Буленок. За його словами, близько 30 тисяч студентів Дніпропетровська мешкають у гуртожитках, яких у місті 84. У 360 студентських сім’ях, де обидва члена сім’ї – студенти,  виховуються 164 дитини. Такі родини мають пільги при влаштуванні дітей до дитячих садків.
  За словами начальника управління у справах молоді та спорту, щорічно у місті для молоді проводиться понад 300 культурно-масових та спортивних заходів, із них 100 відбувається за підтримки молодіжної ради, яка обирається вже 13 років. Молодіжна рада включає в себе 75 депутатів – студентів різних навчальних закладів міста. Один із заходів, ініційованих молодіжою радою - відкритий міжвузівський чемпіонат  КВК «КаВуН», цього року у ньому  беруть участь 37 команд із Дніпропетровська, Харкова, Донецька, Луганська, Кривого Рога, Дніпродзержинська, Макеєвки та інших міст України. Після підведення підсумків чемпіонату у грудні переможці отримають путівку на міжнародний кубок «КіВіН», який проходить у Сочі.  Третій рік поспіль у місті проводиться фестиваль здорового способу життя «WORKOUTFEST», в якому беруть участь представники різних країн світу.
  17 листопада в Україні відзначається День студента. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1999 році.