Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Делегація Дніпропетровської міської ради відвідала місто Тель-Авів з метою проведення переговорів щодо розширення партнерських відносин.

alt  Дніпропетровська міська рада надає особливого значення розширенню міжнародних зв’язків міста. Ведеться активна робота по встановленню партнерських та побратимських відносин з різними містами світу. Побратимські та партнерські відносини встановлюються для більш ефективного використання економічного та культурного потенціалу регіонів і міст, а також для зміцнення дружби між людьми, які населяють ці регіони й міста. Побратимське співробітництво міст полягає в обміні делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками, літературою, кінофільмами, фотоматеріалами, в організації різноманітних проектів для вивчення й розуміння історичних, культурних, життєвих подібностей і розбіжностей, обміні інформацією про життя міст та досвідом ведення міського господарства тощо. Форми такої взаємодії різні: обмін творчими колективами і групами, туристичними та спортивними командами, участь у міжнародних конференціях і семінарах, економічні контакти, виставково-ярмаркова діяльність, проекти у сфері гуманітарної допомоги, соціального забезпечення, шкільні й студентські обміни, заходи на політичні, екологічні та соціальні теми.
   Партнерські зв’язки між окремими територіальними громадами або регіонами набагато динамічніші та ефективніші, ніж міждержавні угоди й домовленості про співробітництво. Формування дієвої мережі побратимських зв’язків сприяє розвитку євроінтеграційних процесів України, інтеграції різних сфер суспільної діяльності міст двох держав. Побратимство міст є ефективним засобом для розвитку територій громад і регіонів.
   Так, у період з 26 по 29 жовтня 2013 року, делегація Дніпропетровської міської ради у складі: секретаря Дніпропетровської ради –  Романенко Максима та начальника управління міжнародних зв’язків Дніпропетровської міської ради – Чернишової Наталії перебувала з робочим візитом у м. Тель-Авів. Велись переговори щодо встановлення побратимських відносин та підписання договору про партнерство між м. Дніпропетровськ (Україна)  та м. Тель-Авів (Ізраїль). Секретар міської ради Романенко Максим провів переговори з Мойше Темкіним, головою комісії міської ради м. Тель-Авів з питань міжнародних  зв’язків, транспортного руху та безпеки  міста.
   У ході зустрічі було обговорено ряд важливих питань, зокрема можливості співпраці двох міст у рамках програми “Східне партнерство”, у галузі дорожньої інфраструктури,тощо.
   Делегації Дніпропетровської міської ради було представлено проект будівництва швидкісної лінії на автомагістралі з використанням фінансового механізму “БОП” – будівництво-обслуговування-передача, що є новою формою співпраці держави та приватного сектору, об’єкти забезпечення безпеки життєдіяльності міста та дорожнього руху, новітній полігон  поводження з відходами.
У найближчий час м. Дніпропетровськ очікує делегацію з муніципалітету м. Тель-Авів для продовження переговорів та закріплення партнерських відносин.
    Нагадамо, що протягом 2013р. Дніпропетровська міська рада уклала дві угоди з   м. Солнок (Угорщина) та м. Зугдіді(Грузія).

alt

alt

alt