Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Більш ніж на два мільйони гривень надано допомогу за програмою "Ветеран".

alt   З початку року понад 2 мільйони гривень із міського бюджету  витрачено на реалізацію програми «Ветеран», яка спрямована на соціальний захист людей похилого віку,  ветеранів війни та праці.Про це під час прямої гарячої лінії повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Ірина Передерій. «З- поміж іншого, ці кошти витрачено на  грошову допомогу учасникам бойових дій,воїнам-визволителям міста, майже 1 тисяча 250 осіб зазначеної категорії отримали по 500 гривень. Також учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни та інвалідам війни на 700 тисяч гривень придбано побутову техніку - телевізори, холодильники, пральні машини, газові плити та газові колонки» – зазначила Ірина Передерій. Окрім того, за її словами, до Дня воїна-інтернаціоналіста інваліди-учасники бойових дій в Афганістані отримали матеріальну допомогу 500 гривень кожному на загальну суму 140 тисяч гривень. Членам сімей загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані  надано одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 мінімальних зарплат на кожну сім’ю. Наразі у Дніпропетровську  мешкає 87 таких сімей.
     Міська програма «Ветеран» включає і медичне обслуговування ветеранів. З початку року за рецептами лікарів коштом міського бюджету ветерани безкоштовно отримали ліки на амбулаторне лікування на суму понад 270тисяч гривень. В рамках програми для ветеранів придбано 182слухових апаратів.«З початку року лікарями оглянуто 32 тисячі 534 ветерани, у тому числі 2 тисячі 719 немобільних, оздоровлено 4тисячі434ветеранів. На сьогодні санаторно-курортним лікуванням забезпечено 912 ветеранів, з них 725 у місцевих санаторіях» - зазначила головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я міської ради Ірина Мількова.
    У Дніпропетровську мешкаютьпонад 35тисяч  ветеранівВВВ, з  них:понад21, 5 тисяча – учасники війни, понад 3 тисячі – інвалідивійни різних груп, понад 5 тисяч  – учасникибойових дій,близько  5 тисяч 200– члени сім`ї загиблого (померлого) ветерана війни, 1 Герой Радянського Союзу. Окрім того, майже 102 тисячі дніпропетровців мають статус  дітей війни, понад 92 тисячі є ветеранами праці.