Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Бути безпечними при користуванні газовими та електричними приладами в побуті закликають містян.

     Дотримуватися правил безпеки при користуванні газовими та електричними приладами у побуті. З таким закликом до мешканців міста звертаються в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення департаменту Дніпропетровської міської ради. «З настанням осінньо-зимового періоду всі опалювальні прилади необхідно ретельно перевіряти, а у разі виявлення пошкоджень чи несправностей  - ремонтувати. При користуванні електричними приладами не дозволяється з-поміж іншого застосовувати для обігріву приміщення нестандартне чи саморобне електронагрівальне обладнання, або лампи розжарювання;користуватися пошкодженими електричними виробами, розетками, штепсельними вилками, вимикачами, експлуатувати кабелі та проводи з пошкодженою ізоляцією; залишати без нагляду ввімкнені нагрівальні прилади; використовувати опалювальні прилади для сушіння одягу», - йдеться у зверненні.
      Для запобігання нещасних випадків при користуванні газовими приладами не слід:користуватися газовими плитами, водонагрівачами й опалювальними приладами при відсутності тяги й при зворотній тязі, оскільки можна отруїтися чадним газом; користуватися несправними газовими приладами; самостійно ремонтувати несправності;
 включати газові прилади дітям; прикріплювати до газової плити, водонагрівача, до опалювального приладу та газопроводів сторонні предмети; використовувати газові плити для опалення приміщень; вмикати газові прилади при несправній автоматиці безпеки, зазначають в управлінні.
    Минулої зими  у Дніпропетровську сталося 959 пожеж, в яких постраждало 16 осіб, з них 3 дітей, загинуло 19 осіб. За статистикою, кожна друга пожежа виникає внаслідок необережного поводження з вогнем, кожна четверта пов’язана з порушенням вимог пожежної безпеки під час експлуатації електропобутових чи опалювальних приладів, додають в управлінні.