Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську більше 8 років працює школа волонтерів.

  З початку року майже 10, 5 тисяч школярів і студентів відвідали лекції та тренінги, які для них провели волонтери. Про це повідомили у міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Розмови з молоддю були спрямовані на профілактику алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління, тюберкульозу та ВІЛ/СНІДу, говорили і про кохання та взаємовідносини, зазначають у міському центрі.
  У міському центрі розповідають, що волонтером може стати будь-хто, головне – мати бажання. Сьогодні у школі волонтерів працює 106 волонтерів. Вони постійно спілкуються з учнями шкіл, професійно-технічних училищ, студентами вищих навчальних закладів міста щодо профілактики насилля, правопорушень, паління, алкоголізму, наркотичної залежності, захворювань, які передаються статевим шляхом, пропагують здоровий спосіб життя тощо. Окрім того, волонтери проводять вуличні акції з такої ж тематики.
  «Школа волонтерів» протягом восьми років діє на базі центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Головна її мета  – профілактика негативної поведінки серед молоді та  допомога в організації та проведенні соціально-профілактичних заходів, додають у міському центрі.