Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську відзначили День українського козацтва.

  altУ Дніпропетровську відзначили День українського козацтва покладанням квітів до пам’ятника видатному діячу України, гетьману Запорізької Січі Богдану Хмельницькому. У церемонії взяли участь представники міської та районної влади, школярі, громадськість. Захід супроводжував виступ вихованців школи бойових мистецтв «Лотос».
  «До покладання квітів долучилися і школярі, щоб у молодого покоління проявлялося більше інтересу до нашої історії, національної ідеї, традицій, обрядів. Любов, яку породили козаки на нашій землі, притаманна кожному українцю - відзначення  Дня козацтва символізує любов до своєї країни, землі та народу. До цього свята у місті відкрито декілька дитячих художніх   виставок, окрім того проведено дитячі творчі огляди та молодіжні фестивалі», - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
  День українського  козацтва відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці (14 жовтня).  З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова.
  Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1999 році.