Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську усиновлено 38 дітей.

  altЗ початку року у Дніпропетровську усиновлено 38 дітей, 35 - українцями, 3 - іноземцями. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко.«Усиновлення - це пріоритетний напрямок у нашій роботі. Дуже добре, що дітей усиновлюють, оскільки вони потрапляють до родини, де про них піклуються та виховують як рідних», - зазначила Алла Литовченко. Вона також додала, що сьогодні  важливим  є усиновлення  саме громадянами нашої країни. При цьому начальник управління-служби у справах дітей наголосила, що українці вже не бояться усиновлювати хворих дітей. Із 35 дніпропетровських дітей, усиновлених цього року українцями 4 - ВІЛ-інфіковані. Працівники служби у справах дітей згідно із законодавством України перевіряють як живеться дітям у нових родинах. Такі перевірки здійснюються щороку перші три роки після усиновлення, потім раз на три роки. Іноземні родини, які усиновили дитину, контролюють консульські служби.
  Також з початку року у місті було створено 4 дитячі будинки сімейного типу та 21 прийомну родину, до яких влаштовано 36 дітей, ще 16 дітей стали членами вже існуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. У базі даних усиновлювачів знаходятьcя 25 осіб, які хочуть взяти дитину у родину. 
  На сьогодні у місті функціонують 86 прийомних сімей, де виховуються 118 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 12 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 83 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. Загалом, сьогодні у сім'ях живуть майже 87% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У зв'язку з цим дитячі будинки міста припиняють свою роботу. На сьогодні із 5  таких закладів  залишився лише 1 -  дитячий будинок №1.  
  У Дніпропетровську сьогодні 490 дітей чекають на нову родину. День усиновлення відзначається щорічно 30 вересня з 2008 року.