Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Економічний прогноз: протягом 2015-2017 років заробітна плата зросте на 5 - 6 %/

  У Дніпропетровську відбувся тренінг з економічного прогнозування, який відвідали спеціалісти економічного напряму Дніпропетровської міської ради. Про це повідомили організатори заходу – проект «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України». «Короткострокові перспективи зростання міста слабкі, і Дніпропетровську слід обережно ставитись до виділення коштів перед тим, як вдаватись до серйозних нових ініціатив. Середньострокові перспективи відносно сильні, і зростання реального фонду заробітної плати знаходиться у межах 5 - 6 відсотків протягом 2015-17 років. З цього виходить, що місто матиме кошти для проектів місцевого економічного розвитку у цей період», - зазначив директор Проекту РЕОП Пол Дарбі під час проведення тренінгу.
  Проектом РЕОП був проведений ретельний аналіз функціонування економіки міста, який став попередньою основою економічного прогнозу Дніпропетровська та рекомендацій з розвитку міста, з якими були ознайомлені на тренінгу фахівці економічного профілю міської ради. Наприклад, щоб знизити прогнозовану економічну нестабільність, місту необхідно зосередитись на харчовій промисловості, виробництві одягу та наданні освітніх послуг. Ці галузі мають тенденцію наймати більше жінок, що допомагає досягти гендерного балансу у промислових містах, - зазначають у проекті «РЕОП».
  Місто потребує плану для протидії впливу зменшення зайнятості в обробній галузі. Тому варто розглянути програми перепідготовки для працівників, які втратили роботу в більш традиційних обробній та добувній галузях. В розрізі галузевої структури пропонується більше зосередитись на IT-послугах та високотехнологічному інжинірингу. Презентація остаточних результатів економічного прогнозу для міста, а також рекомендацій щодо планування місцевого економічного розвитку заплановані взимку цього року, додають у «РЕОП».