Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 80% школярів вже пройшли обов'язковий медичний огляд.

  На сьогодні у Дніпропетровську обов’язковий медичний огляд пройшли понад 64 тисячі школярів, що становить  майже 81%. Про це під час прямої гарячої лінії повідомила головний педіатр департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Наталія Мороз. «Обов’язковий медичний огляд школярі проходять один раз на рік у центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем мешкання. З цього року для тих, хто не пройшов медогляд до вересня створено  можливість зробити це  у приміщеннях шкіл в навчальний період. Лікарі ходитимуть до шкіл згідно з графіком та оглядатимуть дітей. Огляд школярів проводиться у присутності батьків чи опікунів, або за їх письмовою згодою», -  зазначила Наталія Мороз. Але, за її словами медогляд все-таки краще пройти до початку навчального року, оскільки важливо визначити у якій групі з фізкультури учень буде займатися. Окрім огляду у лікаря–педіатра школярам роблять пробу Руфьє, за допомогою якої визначають  функціональні можливості серцево-судинної системи. Залежно від стану здоров'я діти проходять огляд і у інших лікарів.
   Головний педіатр департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради, нагадала, що дітей, які збираються йти у 1 клас та школярів до 11 років мають оглянути вузькопрофільні спеціалісти, а саме: хірург, офтальмолог, стоматолог та інші лікарі за показаннями. З 14 років дівчат додатково оглядає гінеколог, а з 15 до 18 років дівчатам та хлопцям окрім огляду зазначених лікарів потрібно ще пройти огляд у ендокринолога та зробити флюорографію.
  Профілактичний огляд учень проходить у присутності батьків або опікунів, після огляду лікар видає відповідні довідки, які учень передає медичному працівнику навчального закладу для оформлення листа здоров’я.