Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті з початку року створено 8 ОСББ.

 alt У Дніпропетровську з початку року створено 8 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Марина Путніна. «Загалом на сьогодні у Дніпропетровську зареєстровано 293 ОСББ. Міська влада постійно підтримує створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і щороку з міського бюджету виділяються кошти на капітальний ремонт житлових будинків, де вже є ОСББ. Цьогоріч на ці цілі виділено близько 2 мільйонів гривень», - зазначила Марина Путніна.
 Створення ОСББ, за її словами, має ряд переваг. З-поміж іншого, ОСББ звільняються від сплати податку на прибуток та ПДВ, від податку на землю. На загальних зборах мешканці мають право самостійно вирішувати як вести свою фінансово-господарську діяльність, наприклад, встановлювати тарифи на утримання свого будинку, замовляти і контролювати виконання тієї чи іншої послуги як юридична особа. Окрім того, через створення ОСББ з’являється  право приватизувати земельну ділянку та прибудинкову територію. Зокрема, стаття 42 Земельного Кодексу України дає можливість ОСББ отримати у власність об’єднання земельну ділянку під будинком, а також прибудинкову територію. Порядок використання даної земельної ділянки співвласники об’єднання визначають самостійно, сказала  заступник начальника управління.
  На сьогодні у місті мешканці понад півсотні житлових будинків працюють над створенням ОСББ. «Наше управління всіляко підтримує і допомагає у цьому. Зокрема, ми постійно надаємо консультації, беремо участь у загальних зборах мешканців щодо створення у них об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, допомагаємо підготувати відповідні документи, власне, і реєструємо ОСББ», додала Марина Путніна.  
  Отримати будь-які консультації щодо створення ОСББ можна у відділі реформування управління житлового господарства міської ради, за адресою: вул. Леніна, 16, кім. 9 тел. 745-18-69