Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містяни сплачують комунальні послуги через сайт комунальних платежів.

  altБлизько 1, 5 тисячі дніпропетровців скористалися сайтом http://complatezh.info для того, щоб  розрахувалися за комунальні платежі. Про це під час прес-конференції повідомив директор комунального підприємства «Міські комунальні платежі» Ігор Шевченко. «Таке нововведення працює з 1 червня, воно абсолютно безкоштовне. Для того, щоб сплачувати комунальні послуги через наш сайт користувачам необхідно мати банківську платіжну картку Visa, VisaElectronчи Mastercard  та обов'язково Муніципальну картку, на якій міститься інформація про особові рахунки комунальних підприємств. Таку картку можна отримати у будь-якому відділенні «Ощадбанку України», - зазначив Ігор Шевченко.
  За його словами, для оплати за комунальні послуги необхідно зайти на даний сайт в закладку «Мої борги», ввести номер Муніципальної картки, будинку та квартири. На наступній сторінці є інформація про заборгованість за комунальні послуги. Також на цій сторінці розміщена  спеціальна таблиця, куди треба ввести суму оплати і за необхідності  показання приладів обліку за холодну та гарячу воду, газ та електроенергію. Після цього слід натиснути кнопку «сплатити» та ввести номер банківської платіжної картки і код, який знаходиться на зворотній стороні платіжної картки. Коли оплата здійснена, на екрані з'явиться довідка про проведені платежі, її можна зберегти або роздрукувати. Для того, щоб отримати оригінал квитанції треба зареєструватися на сайті www.portmone.com або звернутися в будь-яке відділення «Ощадбанку» і отримати історію проходження платежів по Муніципальній картці. Дана послуга оплачується згідно із затвердженими тарифами «Ощадбанку». За словами Ігоря Шевченка, зарахування коштів на особові рахунки теплових організацій (КП «Теплоенерго», КП «Коменергосервіс», КП «Теплотранс»),  житлово-комунальних підприємств, підприємств з вивозу ТПВ та тих, що обслуговують ліфти відбувається протягом 3-4 робочих днів. Інформацію щодо зарахування коштів на особові рахунки  таких комунальних підприємств як «Дніпроводоканал», «Дніпропетровські міські теплові мережі» та інші можна буде побачити після закриття місяця і оновлення баз даних.
  Сайт комунального підприємства «Міські комунальні платежі» було створено у вересні 2010 року з метою спрощення процесу розрахунків за комунальні платежі та для більшої інформованості мешканців міста.