Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті стартують заходи до Дня молоді.

  altУ Дніпропетровську розпочинаються заходи до Дня молоді.Зокрема, сьогодні у театрі ім. Т.Г. Шевченка проходитиме конкурс краси і таланту серед дівчат, які братимуть участь у фестивалі «Студентська республіка», завтра відбудеться молодіжний квест «Дніпропетровськ – місто молоді», який стартує від Катеринославської площі. Основні ж  святкові заходи відбудуться у суботу 29 червня. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради Руслан Буленок. «До Дня молоді будуть організовані різні концертні програми на відкритих майданчиках, зокрема, на  Фестивальному причалі та на оглядовому майданчику парку ім. Шевченка. Традиційно на Комсомольському острові проходитиме фестиваль «Студентська республіка»,він розпочнеться 28 червня і триватиме до 1 липня. Протягом трьох днів студенти з різних вузів міста та регіону мешкатимуть у так званій студентській республіці зі своєю моделлю управління, грошовою одиницею, і звісно, щовечора студенти-мешканці республіки демонструватимуть творчі програми», - зазначив Руслан Буленок.
  29 червня основні заходи до Дня молоді, як розважальні, так і спортивні, відбуватимуться  на Фестивальному причалі. «З 12.00 до 18.00 проходитиме міжнародний фестиваль здорового способу життя  «WorkoutFest2013». Зокрема, свою спортивну майстерність цього дня демонструватимуть представники руху StreetWorkout, вуличного футболу, баскетболу, стрітболу, різних єдиноборств, екстремальних видів спорту. Паралельно на  набережній (поблизу готелю «Дніпропетровськ») буде розгорнута алея майстрів, де будуть представлені творчі роботи майстрів народного промислу.  Молодь міста зможе не лише подивитися на ці вироби, а й взяти участь у майстер-класі з їх виготовлення. Окрім того, на Фестивальному причалі відбудеться фотоквест «Очима молоді», під час заходу  будуть представлені світлини молодих дніпропетровців з різних куточків міста.  Фіналісти фотоквесту отримують від спонсорів призи, крім того, їх світлини про рідний Дніпропетровськ будуть розміщені на головному екрані сцени на Фестивальному причалі, - сказав Руслан Буленок.
  За його словами, в цей день поблизу Фестивального причалу проходитимуть різні соціальні акції, у тому числі акція «Міняй сигарету на цукерку». З 18.00 до 22.00 знову ж таки на Фестивальному причалі відбудеться святкова шоу-програма - виступатимуть вже відомі місцеві аматорські групи та танцювальні колективи. Святкові заходи проходитимуть і на  оглядовому майданчику парку ім. Т.Г. Шевченка. Там буде розміщена сцена, на якій виступатимуть молодіжні театри, молоді поети та музиканти, тобто це буде місце, де творча молодь нашого міста демонструватиме свої таланти. На тому ж місці з 22.00 працюватиме нічний кінотеатр з великим екраном, на якому транслюватимуться нарізки короткометражних фільмів, які перемогли на різних кінофестивалях, а також зарубіжні та вітчизняні фільми, додав Руслан Буленок.