Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Минулого року відмовились від вживання наркотиків 14 колишніх наркоманів.

  У Дніпропетровську минулого року повністю відмовились від вживання наркотиків 14 осіб. Про це повідомили у Дніпропетровському міському центрі здоров'я. Ці люди відмовились від наркотиків під час курсу замісної лікувальної терапії у Дніпропетровському обласному наркологічному диспансері. Загалом 2012 року лікувальну терапію отримали 283 наркозалежних.  Планується, що цього року такий курс лікування пройдуть 320 осіб, що стоять на обліку у наркодиспансері, зазначають у міському центрі здоров'я.
  Для зручності пацієнтів кабінети обласного наркологічного диспансеру розташовані на території всіх великих житлових масивів міста, а саме: на вулиці Новосельній, 1, вулиці Краснопольській, 6-б,  на проспекті Петровського, 37 та проспекті Воронцова, 29. На базі міської лікарні №21 працює кабінет для хворих на наркоманію з позитивним ВІЛ-статусом. Наркоманам, хворим на туберкульоз необхідна медична допомога надається у лікувально-профілактичному об’єднанні «Фтизіатрія», додають у міському центрі  здоров'я.
  Наркоманія — група хвороб, що виникає внаслідок систематичного, у наростаючій кількості вживання наркотичних речовин. Проявами наркоманії є психічна і фізична залежність від цих речовин. У міському центрі наголошують, що наркоманія це - хвороба молодого населення, оскільки в основному наркотики вживають молоді люди.  Часто молодь вживає наркотичні речовини через психологічний дискомфорт, переживання, невпевненість у майбутньому, страх перед школою, батьками, викладачами, вуличною компанією тощо. Великий вплив може мати негативна обстановка у сім’ї.
  Сьогодні у Дніпропетровську в обласному наркологічному диспансері з приводу вживання наркотичних речовин на обліку перебувають 2 тисячі 478 дніпропетровців, зазначають у обласному наркологічному диспансері.
  26 червня  щорічно відзначають Міжнародний День боротьби з наркоманією. Його запроваджено у 1987 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.