Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську вшанували пам’ять жертв війни.

 alt  Сьогодні у Дніпропетровську вшанували пам’ять жертв війни. На мітинг біля монумента Вічної Слави зібралися близько тисячі містян. Квіти пам’яті до монумента поклали голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова обласної ради Євген Удод, міський голова Іван Куліченко, ветерани війни, представники партій, громадських організацій та духовенство.  «22 червня 1941 року згадує кожна дніпропетровська родина. Про страшні втрати дніпропетровців свідчить той факт, що на початку війни у нашому місті мешкало близько півмільйона людей, після її закінчення  майже вдвічі менше. У мене особисто війна забрала обох дідів – вони не повернулися з фронту. Для мене 22 червня  – день пам’яті  та скорботи», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Подвиг героїв фронту та тилу вшанували військовим салютом, о 10.00  Дніпропетровськ приєднався до всеукраїнської акції «Хвилина мовчання». 
  За інформацією правління праці та соціального захисту населення у Дніпропетровську мешкають  36 тисяч 160 ветеранів війни, у тому числі 5 тисяч 235 – учасників бойових дій.
  22 червня згідно з указом Президента України відзначається День скорботи та вшанування  пам’яті жертв війни. 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Фото: Наталія Бабаченко, Прес-служба Дніпропетровської міської ради