Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За останні три роки присвоєно найменування 23 безіменним та новим проїздам.

  У Дніпропетровську за останні три роки присвоєно найменування 23 безіменним проїздам і проїздам нової забудови та 3 безіменним скверам, які тепер мають назви сквер ім. Святих Кирила та Мефодія, ім. М.О.Щолокова, ім. 80-річчя створення Дніпропетровської області. Про це повідомили у Головному архітектурно-планувальному управлінні Дніпропетровської міської ради. Окрім того, за вказаний період було усунено дублювання 18 найменувань проїздів та адресації будинків на них, упорядковано нумерацію 104 будинків на проїздах із хаотичною адресацією. Така робота проводиться в рамках міської Програми упорядкування найменувань проїздів Дніпропетровська.
   На сьогодні на території міста є проїзди, назви яких дублюються в межах одного району, і які виникли в результаті стихійної забудови. Нумерація на таких вулицях, як правило, хаотична і дублюється. Всього таких проїздів у місті 273, наприклад 4 провулки Східні в АНД районі, 6 вулиць Хвойних у Красногвардійському районі. Окрім того, у різних районах міста існують вулиці з однаковим найменуванням, загалом їх у місті 166, з них 86 необхідно перейменувати. Наприклад, вул. 8 Березня є у Жовтневому, АНД, та Ленінському районах, вул. Промислова – в АНД, Красногвардійському та Ленінському районах,  зазначають у ГоловАПУ.
  Ряд вулиць міста мають хаотичну адресацію забудов – це дублювання нумерації будинків на одному проїзді,  недотримання парності і непарності сторін на тому чи іншому проїзді тощо. Як правило, невірну нумерацію будинків мешканці встановлювали самовільно, тобто офіційного рішення на присвоєння тієї чи іншої адреси райрадою чи міськрадою не надавалося. Наприклад, така ситуація спостерігається на вулиці Левадна в Красногвардійському районі, вулиці Атлетична в АНД районі. Зазначені невірності призводять до плутанини під час реєстрації фізичних осіб за місцем проживання й одержання недостовірних даних довідковими і комунальними службами міста, а також до плутанини під час реєстрації прав власності на нерухоме майно (у разі дублювання адресації взагалі не можливо оформити документи). Крім того, така ситуація негативно впливає на роботу міських служб - швидкої допомоги, пошти, міліції, пожежної служби. Робота по упорядкуванню найменувань проїздів міста та адресації будинків на них поступово вирішить цю проблему.
   Для мешканців внесення змін до паспорта громадянина України у зв’язку зі зміною найменування проїзду здійснюється безкоштовно. Внесення змін до правовстановлюючих документів проводиться у разі необхідності (під час купівлі, продажу, відчуження об’єктів нерухомого майна, оформлення спадщини тощо). При цьому, при проведені технічної інвентаризації та оформленні нових правовстановлюючих документів достатньо додати до існуючих офіційні дані щодо відповідного рішення місцевого самоврядування про зміну найменування проїзду, додають у ГоловАПУ.