Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Восени у місті відкриється соціальний гуртожиток.

alt  У вересні у Дніпропетровську відкриється міський соціальний гуртожиток по вул. Карагандинська, 7-а. Зараз триває реконструкція приміщення для цього закладу.  «Довгий час у місті не вирішувалося питання створення соціального гуртожитку для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Завдяки ініціативі і підтримці депутатського корпусу міської  ради це питання вирішено – у місті з’явиться такий гуртожиток. Він розрахований для проживання  30 осіб  із числа дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування. Молодь матиме можливість безкоштовно мешкати у гуртожитку до трьох років. У цьому соціальному закладі працюватимуть психолог, медичний працівник та соціальні педагоги, які допомагатимуть молодим хлопцям та дівчатам після дитячих будинків адаптуватися до самостійного життя», - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
  За її словами, реконструкція приміщення для соціального гуртожитку проводиться коштом міського бюджету, на ці цілі виділено 2 мільйони гривень. «Головне завдання для міської влади створити максимально комфортні умови для проживання сиріт. За період мешкання у цьому гуртожитку ми допомагатимемо молоді з-поміж іншого вступити до навчального закладу, знайти роботу, оформити документи, наприклад, отримати паспорт тощо», - додала Ірина Зайцева.
  На сьогодні реконструкція соціального гуртожитку виконана на 30%. « Приміщення закладу було повністю переплановано. Зокрема, тут розміщуватимуться 15 спальних кімнат на 2 особи, їдальня з кухнею, де молодь самостійно готуватиме собі їжу, санвузли, душові, пральня, тренажерна зала, класи для занять та відпочинку. Спальні кімнати будуть обладнані необхідними  меблями та телевізорами», - сказав директор комунального закладу «Дніпропетровський міський соціальний гуртожиток» Віталій Сова.

alt

alt

alt
alt

alt

alt

Фото: Інна Варюха, Прес-служба Дніпропетровської міської ради