Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ матиме бюджетний прогноз.

 alt У Дніпропетровську для працівників фінансово-економічного департаменту Дніпропетровської міської ради був проведений тренінг з бюджетного прогнозування в рамках проекту «Розбудова спроможності до економічно обгрунтованого планування розвитку областей і  міст України» (Проект РЕОП), що фінансується Канадським агентством міжнародного розвитку.
  Тренінг проводив старший радник з бюджету Жан-Луї Рено та старший консультант з бюджету та гендерних питань Проекту РЕОП Ольга Романюк.  Під час тренінгу міських фінансистів та економістів вчили користуватися спеціально розробленою Проектом РЕОП програмною моделлю бюджетного прогнозування, яка дасть можливість прогнозувати доходи, видатки та дефіцит/профіцит місцевого бюджету на 5 років. Бюджетна модель враховуватиме структуру економіки міста та розвиток різних галузей промисловості, зовнішні та внутрішні фактори впливу на економіку, а також демографічну структуру міста та її розвиток. Це дозволить одержати достовірний бюджетний прогноз, зазначають у «РЕОП».
  «Прогноз дасть можливість прогнозувати доходи бюджету, в тому числі доходи бюджету розвитку, що можуть спрямовуватись на капітальні інвестиції та розвиток міста, а також видатки - окремо поточні, капітальні та на різні бюджетні галузі (охорону здоров'я, освіту, соціальний захист тощо). Крім того, можна буде прогнозувати бюджетний дефіцит/профіцит, прораховувати погашення кредитів, відпрацьовувати різні сценарії розвитку економіки та оцінювати вплив цих змін на бюджет міста», - зазначила Ольга Романюк.