Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську усиновлено 14 дітей.

 alt У Дніпропетровську з початку року усиновлено 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 13 громадянами України, 1 – іноземцями. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко. «За вказаний період створено 10 прийомних сімей та 2 дитячі будинки сімейного, до них влаштовано,15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А у вже існуючі прийомні родини та будинки сімейного типу влаштовано 9 дітей», – зазначила Алла Литовченко. За її словами, на сьогодні 5 дніпропетровських сімей, які хочуть створити прийомні родини  вже пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі вони підбирають дітей на виховання.
  Начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко зазначила, що сьогодні на обліку знаходиться 792 дитини, які  виховуються в сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. «Для нас дуже важливо, щоб діти з таких сімей не стали сиротами. Спеціалісти нашого управління допомагають родинам пережити складний період. Ми надаємо підтримку та допомогу в оформленні документів, оздоровлюємо дітей, робимо все, щоб дитина могла повноцінно розвиватись», - додала Алла Литовченко. За її словами, якщо ж батьки і надалі не виконують своїх обов'язків, то фахівці управління звертаються до правоохоронних органів, там таких батьків притягують до адміністративної відповідальності. З початку року накладено 183 адміністративних стягнення. Якщо і це не допомагає, то  фахівці управління подають клопотання щодо позбавлення батьківських прав. У цьому році подано 25 таких клопотань, 8 уже розглянуто і батьків позбавлено батьківських прав.
  На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей знаходиться 1 тисяча 782 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, із них майже  1 тисяча 500  дітей  виховуються опікунами, у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу.