Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровці заборгували за воду понад 138 мільйонів гривень.

  На сьогодні дніпропетровці заборгували за воду та каналізацію понад 138 мільйонів гривень. Про це під час прямої гарячої лінії  повідомила начальник управління водозбуту комунального підприємства «Дніпроводоканал» Людмила Тонкопій. При цьому вона зазначила, що з них понад 17  мільйонів гривень винні мешканці приватного сектору, решта — споживачі багатоквартирних будинків. Найгірше сплачують за спожиті послуги житлово-будівельні кооперативи та об'єднання співвласників багатоквартирних будинків – їх  борг сягає 3 мільйони 800 гривень на 383 об'єднання. В середньому населення розраховується за послуги на 85%. «Працівники нашого підприємства постійно працюють з неплатниками, надсилають повідомлення та приписи щодо необхідності погашення заборгованості. Ми готові в індивідуальному порядку розглядати можливість оформлення договорів на реструктуризацію боргу та оформлення субсидій з кожним боржником», - зазначила Людмила Тонкопій. Вона також додала, що у разі несплати за спожиті послуги боржники будуть обмежені від централізованого водопостачання та водовідведення.
  Начальник управління водозбуту комунального підприємства «Дніпроводоканал» Людмила Тонкопій подякувала сумлінним платникам, адже регулярність надходження коштів дозволяє підтримувати об’єкти підприємства в працездатному стані та забезпечувати місто питною водою. За її словами, для підприємства дуже важливо розраховуватися за електроенергію та покупну воду. Зокрема, сума рахунків за електроенергію та покупну воду складає понад 50% від загального обсягу рахунків, виставлених споживачам за надані послуги з водопостачання та водовідведення, це не враховуючи витрати, пов'язані з підтримкою системи водопостачання у працездатному стані.
  Комунальне підприємство «Дніпроводоканал» експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди «Лісний».