Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Термомодернізація садка № 299 завершиться до 1 вересня.

alt
  До 1 вересня завершаться роботи з ремонту та утеплення дитячого садка №299. Про це під час виїзної робочої наради повідомив міський голова Іван Куліченко. «Цей дитячий садок увійшов до програми термомодернізації бюджетних установ. Утеплюємо  фасад приміщення з використанням сучасних технологій, утеплювач, який застосовуємо стійкий до перепадів  температури повітря. Окрім повної заміни вікон та утеплення фасаду, цей дитсадок буде обладнаний системою регулювання подачі тепла», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  На сьогодні у дитсадку на 50 % замінено старі вікна на металопластикові, на 30% - виконано роботи з утеплення стін.  За словами очільника міста, загальна вартість ремонтних робіт у дитсадку №299 - 1 мільйон 748 тисяч гривень, із них понад 900 тисяч гривень фінансує міський бюджет, решта – кошти компанії «ДТЕК», яка є одним із учасників проекту державно-приватного партнерства з теплової санації бюджетних установ.Окрім робіт з термомодернізації, на території дитсадка буде реконструйовано зовнішнє освітлення, виконані роботи з благоустрою території, відремонтовано ганки будівлі. На ці цілі з міського бюджету додатково буде виділено 150 тисяч гривень, сказав Іван Куліченко.
  Теплова санація дитсадка №299 проводиться Дніпропетровською міською радоюта компанією «ДТЕК» у рамках проекту державно-приватного партнерства з теплової санації бюджетних установ.  Окрім цього дитячого садка до пілотного проекту з енергоефективної  реновації увійшли дві міські школи – №№ 53 та 122.  «У місті 60% бюджетних установ потребують термомодернізації,оскільки мають панельні конструкції і через це втрачають до 50% тепла. У зв’язку з цим ми закінчуємо розробку програми, суть якої полягає у тому, щоб залучити кредитні кошти на таку ж модернізацію інших бюджетних установ міста. На завершальній стадії переговори з Банком Реконструкції та Розвитку щодо залучення кредиту у сумі 20 мільйонів євро на термомодернізацію бюджетних установ. Потім за рахунок економії на їх опаленні ми віддаватимемо зекономлені кошти на погашення кредиту», - додав міський голова Іван Куліченко.  

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Фото: Інна Варюха, Прес-служба Дніпропетровської міської ради