Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську готують конкурс серед перевізників.

 alt У Дніпропетровську у липні буде проведено конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Після його проведення маршрути громадського транспорту працюватимуть відповідно до нової транспортної мережі міста, яка була ухвалена 28 травня на виконкомі міської ради. Про це під час прес-конференції повідомив голова постійної депутатської комісії міської ради з питань транспорту, дорожнього господарства та зв’язку Олександр Бєляєв. «Нова транспортна мережа кардинально не відрізняється від сьогоднішньої. При її удосконаленні ми максимально намагалися врахувати зауваження від містян, а також дослухалися до побажань самих перевізників. Зокрема, згідно з новою транспортною мережею пасажирів обслуговуватимуть 119 автобусних маршрутів загального користування, замість 145, які працюють сьогодні. Ми не зменшили кількість маршрутів, а лише укрупнили ті, які дублювалися. Наприклад, на проспекті Карла Маркса, залишаться три маршрути – це №146 А, Б та 87Б, інші маршрути рухатимуться лише окремими ділянками проспекту. Окрім того, ми залишили так звані факультативні маршрути, які працюють на поминальні дні та на час дачного періоду», - зазначив Олександр Беляєв.
  Вже визначено умови, за якими проходитиме конкурс серед автобусних перевізників. «Чинне законодавство дозволяє місцевій владі встановлювати додаткові умови конкурсу, які затверджує виконком. З-поміж іншого ми вимагаємо, щоб перевізники – учасники конкурсу мали автобуси не нижче рівня  Євро-2, могли забезпечити на маршруті не менше одного транспортного засобу, пристосованого для людей з обмеженими фізичними можливостями та встановили в автобусах GPS- прилади для відстеження їх роботи. До конкурсу не будуть допущені перевізники, які пропонуватимуть для перевезення пасажирів переобладнані автобуси. Окрім того, умовами конкурсу передбачено можливість укладання з перевізниками інвестиційного договору, суть якого полягає у тому, що перевізник за певний період повинен оновити свій рухомий склад автобусами відповідного класу. Новий конкурс спрямований забезпечити комфорті умови для перевезення пасажирів і разом з тим створити привабливі умови для інвестицій в автобусний громадський транспорт», - сказала заступник директора департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Ірина Прилипа.
  Окрім того, за умовами конкурсу автотранспортні підприємства мають забезпечити своїх водіїв спеціальною формою, яку визначають на власний смак, та заборонити водіям під час перевезення пасажирів вмикати музику, додала заступник директора департаменту.