Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

3 червня розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

 З 3 червня розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління освіти та науки  Дніпропетровської міської ради Людмила Чернишова. «На сьогодні всі 38 пунктів тестування готові до роботи. Перший екзамен учасники ЗНО здаватимуть із хімії, а закінчиться сесія ЗНО 27 червня  тестуванням  зі світової літератури. Особливістю графіку проведення оцінювання  цього року є те, що тестування  з трьох предметів проводитиметься по суботах. Перевірка знань з української мови і літератури, історії України та математики відбудеться у 2 сесії», - зазначила Людмила Чернишова.
  Директор  Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова нагадала, що для участі у тестуванні  обов'язково необхідно мати при собі сертифікат учасника ЗНО. «Для допущення на тестування також необхідно мати  паспорт або інший документ, серія та номер якого зазначено в сертифікаті, запрошення-перепустку та дві-три ручки з чорнилом чорного кольору. На пункти тестування учасникам важливо прибути не пізніше 10.50. Краще сюди з'явитися заздалегідь. У разі запізнення жодного учасника не буде допущено», - зазначила Марина Горбенко-Хвастунова.За її словами, абітурієнти, які з поважних причин не змогли взяти участь у тестуванні мають право протягом 5 робочих днів (включаючи день проведення тестування) подати до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти заяву із проханням надати їм можливість скласти тест під час додаткової сесії ЗНО. Поважними причинами вважається хвороба, смерть рідних по крові або участь змаганнях. До заяви необхідно додати копію сертифіката та офіційні документи, які підтверджують з яких причин  учасник не міг пройти перевірку знань. Проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання заплановано з 4 до 11 липня 2013 року.  Інформація про день оголошення результатів зовнішнього оцінювання з кожного предмета буде заздалегідь оприлюднюватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, а саме на інформаційних сторінках учасників ЗНО. Марина Горбенко-Хвастунова ще раз нагадала, що в аудиторії, безпосередньо перед здачею екзаменів слід переконатися, що прізвище, ім’я, по батькові, указані в індивідуальній паперовій наліпці, наклеєній на робочому столі є вашими особистими даними. Також не слід виконувати будь-чиїх вказівок чи прохань пересісти на інше місце, тому що це може призвести до анулювання результату зовнішнього оцінювання. Необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб номер вашого робочого місця, тестового зошита та наліпки зі штрих-кодом на бланку відповідей були однаковими.
  Цього року у Дніпропетровську для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні  зареєструвалися близько 7, 5 тисяч осіб, із них  близько 5,5 тисяч  - випускники.