Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

140 чорнобильців оздоровлять коштом міського бюджету.

 140 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (1 та 2 категорії) будуть оздоровлені цього року коштом міського бюджету. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської  міської ради. У травні перші 20 чорнобильців  міста вже поїхали на санаторно-курортне оздоровлення до санаторію «Батьківщина» (м. Трускавець).
 Оздоровлення громадян Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 та 2 категорій передбачено у комплексній програмі соціального захисту громадян м. Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2011-2013 роки. У поточному році на зазначені цілі у міському бюджеті  передбачено 600 тисяч гривень. 2013-го року придбано на 20 путівок більше ніж минулого року. Оздоровлення чорнобильців коштом міського бюджету триває вже четвертий рік поспіль, зазначають в управлінні. Кошти для оздоровлення цієї категорії містян виділяє й державний бюджет.  
 Цього року в рамках зазначеної Програми з нагоди 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС було виплачено по 600 гривень матеріальної допомоги 904 вдовам (вдівцям) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Окрім того 72 дитини, які постраждали   внаслідок Чорнобильської катастрофи: діти – інваліди, діти - сироти та напівсироти отримали натуральну  допомогу на загальну суму майже  10 тисяч гривень. 
 До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (14 грудня 2013 року) 1 тисяча 228 інвалідів – чорнобильців отримають з міського бюджету щорічну  матеріальну допомогу у розмірі 500 гривень, додають в управлінні.
 Сьогодні у Дніпропетровську мешкають 7 тисяч 280 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.