Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До вересня завершиться термореновація школи №53.

  altДо початку нового навчального року у школі №53 будуть завершені роботи по її термореновації,завдяки цьому зменшиться енергоспоживання цієї установи. Про це під час виїзної робочої наради повідомив міський голова Іван Куліченко.  «Минулого року стартувала програма теплової санації та модернізації об’єктів бюджетної сфери міста. Цього року роботи будуть проведені на трьох об’єктах, які увійшли до цієї програми  -  у школі №53,  школі  №122 та дитячому садку  №299. Школа №53 була побудована за панельною конструкцією, через це тепловтрати приміщення  взимку складали від 37 до 55%. Реалізація зазначеного проекту змінить ситуацію. Для міської влади важливо не лише якісно виконати роботи для комфортності роботи вчителів та учнів, а й зекономити кошти міського бюджету на опалення як цієї школи та й інших об’єктів, що увійшли до програми», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  На сьогодні у школі встановлено металопластикові вікна, електрообладнання замінено на енергозберігаюче. Зараз утеплюється фасад будівлі з використанням енергоефективних технологій, згодом буде замінено внутрішнє і зовнішнє освітлення знову ж таки на енергозберігаюче. Окрім того, у школі буде встановлений спеціальний вузол регулювання теплового потоку,  який в залежності від температури повітря на вулиці і в приміщенні регулюватиме постачання теплоносія у систему опалення будівлі. Таким чином ми зекономимо на експлуатаційних витратах школи у зимовий період. Зекономлені кошти направлятимемо на модернізацію галузі освіти міста, наприклад, на закупівлю нових комп’ютерів, додав очільник міста.
  Термореновація або теплова санація шкіл №53, 122 і дитячого садка №299реалізується Дніпропетровською міською радою разом з компанією  USAID «Реформа міського теплопостачання в Україні» і ТОВ «ДТЕК» у рамках державно-приватного партнерства по тепловій санації бюджетних установ.Це пілотний проект, який фінансується коштом міського бюджету та компаніями USAID і «ДТЕК». Загальна вартість робіт по 3 об'єктах становить 8,4 мільйонів гривень. Цього року на реалізацію проекту з міського бюджету виділено 3,9 мільйонів гривень. Завдяки проведеним роботам енергоспоживання зазначених шкіл і дитячого садка зменшиться на 35-45%, зазначають  в управлінні промислової політики та енергозбереження Дніпропетровської міської ради. 
  Термореновація будівлі – це утеплення її зовнішніх стін, реконструкція внутрішніх інженерних мереж, заміна вікон на енергозберігаючі.

alt

alt

alt

alt

Фото: Вадим Льовочкін, "Вісник Дніпропетровської міської ради"