Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

1 червня у більшості шкіл міста відбудуться випускні вечори.

  alt1 червня у більшості шкіл міста відбудуться випускні вечори. Виключенням стануть школа №1, в якій урочистості пройдуть 31 травня та школа №144, де випускний 2 червня. Про це під час прес-конференції повідомив  начальник управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Володимир Гречин. «У 105 школах  урочисті вручення  атестатів проходитимуть на їх території, у випускників інших 39 загальноосвітніх закладів офіційна частина свята відбудеться у будинках культури, театрах та ін. У кожній школі батьки та адміністрація самостійно вирішували, в який час проводити випускний.
У більшості навчальних закладів урочиста частина традиційно розпочнеться о 21.00. Розважальна частина у випускників 118 шкіл пройде у кафе та ресторанах міста. Інші - відзначатимуть свято у навчальних закладах», - зазначив Володимир Гречин.
  За правопорядком під час випускних вечорів  слідкуватимуть майже 600 співробітників міліції. За словами заступника начальника міського управління міліції Володимира Сідлецького,  за одним випускним класом незалежно від місця проведення заходу будуть закріплені два міліціонери. Допомагати  правоохоронцям  підтримувати правопорядок будуть батьки із батьківського комітету. «За традицією по закінченні свята випускники зустрічатимуть світанок. Місця, куди вони їхатимуть нам вже відомі. Це - набережна Леніна, набережна на вул. Малиновського, Фестивальний причал, Воронцовський парк та ін. Там  також будуть чергувати патрулі міліції», - сказав Володимир Сідлецький.
  Цього року у 162 загальноосвітніх навчальних закладах одинадцяті класи закінчують 5 тисяч 736 учнів, з них на золоту медаль претендують 252 учні, на срібну - 95. Випускниками дев'ятих класів цього року стали 7 тисяч 161 учень.