Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 11 тисяч гривень повернуто містянам за неякісні товари та послуги.

 alt Понад 11 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послуги. Про це повідомили в управлінні з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради. З початку року до управління надійшло 117 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх прав як споживачів. Фахівці управління надали консультації по всім зверненням і  допомогли задовольнити вимоги заявників. З початку року також надано понад 1 тисячу консультацій за телефоном, а на особистий прийом до начальника управління звернулось 250 дніпропетровців. Як показує аналіз отриманих звернень, найчастіше містяни  скаржаться на непродовольчі товари, зокрема, на побутову техніку, одяг та взуття. Нарікають споживачі також на послуги з виготовлення металопластикових конструкцій та меблів на замовлення і якість телефонного зв’язку та телебачення, зазначають в управлінні.
  В управлінні кажуть, що з початку року фахівці управління здійснили 151 перевірку суб'єктів підприємницької діяльності. Під час ревізій було перевірено товарів на суму понад 470 тисяч гривень. За результатами перевірокнадано приписи про призупинення продажу товарів загальною вартістю понад 100 тисяч гривень.  Назлісних  порушниківЗакону про захист прав споживачів складено 12 адміністративних протоколів, повідомляють в управлінні.
  Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 13.45, додають в управлінні.