Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року суд зобов’язав неплатників повернути майже 4 мільйони гривень боргу за опалення.

 alt Понад 850 позовних заяв на стягнення понад  6 мільйонів гривень було подано з початку року до районних судів на злісних неплатників комунальним підприємством „Дніпропетровські міські теплові мережі”. Про це під час прес-конференції повідомив заступника директора комунального підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» Володимир Яремака. «З початку року суд вже зобов’язав неплатників сплатити підприємству  понад 3,6 мільйонів гривень боргу. Якщо боржник добровільно не погашає заборгованість за рішенням суду, підприємство направляє виконавчий лист на виконання  судового рішення до відділу державних виконавчих служб районного управління юстиції. На сьогодні на виконанні знаходяться більше 6 тисяч виконавчих листів на суму понад 19 мільйонів гривень», - зазначив Володимир Яремака.
  За його словами, з 2003 року до районних судів міста подано 22 тисячі 362 позовні заяви щодо стягнення заборгованості за спожите тепло  на загальну суму понад 56 мільйонів гривень, з них  29 мільйонів 130 тисячгривень згідно з рішеннями судів вже надійшли на підприємство. «На сьогодні дніпропетровці завинили нашому підприємству 170 мільйонів гривень, у цю суму входять і борги минулих років. Загалом, із 200 тисяч наших абонентів, 18,5 тисяч є так званими злісними неплатниками, які з року в рік накопичують борги, - сказав заступник директора підприємства.
  Під час прес-конференції Володимир Яремака зазначив, що підприємство після закінчення опалювального сезону розпочало роботу з перерахунку платежів. «До 1 червня ми її завершимо і абоненти вже з 5 червня почнуть отримувати квитанції з перерахунками, як правило, на їх користь. Приводом для перерахунків є висока температура повітря, минулого опалювального сезону вона в середньому більш ніж на 2 градуси була вища від закладеної у нормативах. Зважаючи на це, абонентам, які не мають приладів обліку, на особові рахунки може бути повернуто від 11 до 13% коштів, сплачених за опалення, додав Володимир Яремака.  
  Комунальне підприємство „Дніпропетровські міські теплові мережі” експлуатує 241 котельню та 168 теплорозподільчих пунктів, які опалюють 60% території міста, зокрема 2 тисячі 492 житлових будинків, 56 лікувальних установ, 84 школи та 114 дитячих садків.