Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську відремонтують більше 80 ліфтів.

 alt У Дніпропетровську цього року планується відремонтувати більше 80 ліфтів. Про це під час виїзної робочої наради у Самарському районі повідомив міський голова Іван Куліченко. «Цього року на ремонт ліфтів у міському бюджеті передбачено 5, 65 мільйонів гривень. У залежності від виконання бюджету будемо збільшувати фінансування цих робіт. Модернізація ліфта із повною заміною обладнання коштує значно дешевше, ніж новий ліфт. Встановлення одного нового ліфта – це 225-250 тисяч гривень, тоді як повна модернізація або капітальний ремонт обходиться у 169 тисяч гривень. Наша головна задача за два-три роки відремонтувати ліфти, які сьогодні зовсім не працюють, таких у місті 410. Окрім того, поступово проводитимемо модернізацію тих ліфтів, які вже відпрацювали свій нормативний строк», - додав Іван Куліченко.
  Із 4 тисяч 128 ліфтів практично 2 тисячі 800 відпрацювали понад 25 років. «Згідно з нормативами такі ліфти треба повністю замінити або модернізувати з отриманням нових сертифікатів на роботу. Вирішити таку задачу за один рік неможливо, тому вирішуємо її поетапно. Самарський район - перший, у якому до кінця поточного місяця не буде жодного непрацюючого ліфта. Наразі у цьому районі завершуються капітальні ремонти двох ліфтів.  Усі ліфти цього району обладнані сучасною системою диспетчеризації, яка дозволяє протягом 15 хвилин звільнити людей з ліфтової кабіни у разі її зупинки», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Цього року коштом міського бюджету вже капітально відремонтовано три ліфти, зараз ремонтуються ще три. Ремонти виконують підприємства, які їх експлуатують. У Самарському районі – це ТОВ СП «Ліфтреммонтаж Дніпро». За словами директора цього підприємства Сергія Іващенка, завдяки такій модернізації строк експлуатації ліфтів подовжено до 18 років. Окрім капітального ремонту у місті виконується і поточний, на сьогодні його вже завершено у 25 ліфтах, зараз роботи ведуться ще у 13.
  Минулого року капітально відремонтовано 23 ліфти, поточний ремонт проведено у понад 150, повідомляють в управлінні житлового господарства міської ради.
  У житловому фонді комунальної власності міста 4 тисячі 128 ліфтів. Їх обслуговують чотири підприємства: ТОВ СП «Ліфтреммонтаж Дніпро», ТОВ «Ліфтремонт», ТОВ  СП «Дніпропетровськліфт-2», ТОВ «НВО Дніпро-ліфт», зазначають в управлінні.   

alt

alt

alt

alt   alt

alt

alt
  
Фотограф - Максим Швец, газета "Наше місто"