Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську відкрили "Міст закоханих".

alt Сьогодні на лівобережній набережній Дніпропетровська відкрили «Міст закоханих».  В урочистій церемонії взяли участь 16 весільних пар, які цього дня взяли шлюб. Молодята закріпили на мосту перші так звані «замочки щастя» на знак поєднання закоханих  сердець. «Дніпропетровськ став багатшим ще на одне красиве місце – «Міст закоханих».  Арт-інсталяція не випадково прикрашає лівобережну набережну, яку давно вподобали закохані і яку позаминулого року ми реконструювали з урахуванням їх побажань. Сьогодні відкриваємо тут «Міст закоханих», думаю, світлини біля цього мосту будуть для молодят пам’ятними на все подружнє життя. Вдячний компанії «Київстар», яка є ініціатором встановлення арт-інсталяції, за те, що постійно вносить нові цікаві ідеї і допомагає нам робити рідне місто ще гарнішим», - зазначив під час відкриття арт-інсталяції міський голова Іван Куліченко.
  Дизайн «Мосту закоханих» містяни обрали самостійно. Розробники проекту запропонували два варіанти мосту, базовий дизайн у обох був однаковий – це сплетіння сердець і символ, якому присвячено інсталяцію – замочок з ключем. У першому варіанті замочок вмонтований у конструкцію мосту, у другому - це окрема інсталяція, розміщена перед мостом. До 7 квітня мешканці міста голосували за ці два варіанти на міському порталі  gorod.dp.ua. Найбільшу кількість голосів набрав проект з замочком, розташованим перед мостом.
  Арт-інсталяція «Міст закоханих» - спільний проект Дніпропетровської міської ради та компанії «Київстар». Довжина «Мосту кохання» - 6 метрів, ширина - 1,5 метри, зроблений  він із заліза за технологією художнього кування. На виготовлення ажурного мережева із 137 сердець пішло 300 погонних метрів залізного прута. На мосту можна буде розмістити понад 2 тисячі «замочків щастя».
  «Міст закоханих» встановлено у самому центрі лівобережної набережної, реконструйованої до Дня міста у 2011 році. На набережній є оглядовий майданчик у вигляді обручки, на якому розміщено символічний весільний диван з каменю та фонтан „Арка кохання.” Арку створюють шістдесят п’ятиметрових струменів води - по тридцять з кожного боку. Поряд з аркою ще 48 струменів різної висоти – вони символізують хвилі Дніпра.
  З 2005 по 2007 роки було проведено реконструкцію Набережної на правому березі. Після масштабної реконструкції Набережна на додачу до звання найдовшої у країні одержала статус найкрасивішої української набережної. 2008 року авторський колектив, що створив проект її реконструкції, отримав Державну премію у галузі будівництва й архітектури.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt   alt
Фотограф - Максим Швець, г. "Наше місто"