Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Завершився Х всеукраїнський фестиваль «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви».

alt У Дніпропетровську завершився Х ювілейний Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви».  «Цей фестиваль – важлива подія для  розвитку культури та духовності нашого міста та країни. Сьогодні свято для всіх вірян, оскільки звучать пісні, які прославляють Воскресіння Господнє. Я вдячний колективам, що приїхали з різних куточків України. Вже десятий рік поспіль наші гості з великим задоволенням приїздять до нас, оскільки їм тут подобається. Дніпропетровськ – європейське місто, в якому уміють зустрічати гостей», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  У цьому році на сцені біля Свято-Преображенського храму виступив 31 творчий колектив -  9 світських, 10 церковних та 12 дитячих. Дніпропетровщину на фестивалі представили 23 колективи, 8 - завітали з Донецької, Луганської, Вінницької, Запорізької та Кіровоградської областей.  Загалом  на сцену фестивалю вийшли близько 700 учасників, половина із них -  діти. «На фестиваль завітали колективи, які приїздять сюди щороку. Є і  ті, що стоять на цій сцені вперше. Я вдячний всім, хто долучився до такого світлого заходу та розділив з нами цю радісну подію», - зазначив Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Владика Іриней.
  Переможців фестивалю «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви» визначено у семи номінаціях: кращі церковно-приходські хорові колективи, кращі дитячі церковні колективи, кращі світські аматорські хорові колективи, кращі вокальні ансамблі, кращі дитячі світські колективи, кращий соліст церковного хорового колективу та кращий регент церковного хорового колективу. Всі учасники фестивалю «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви» отримали дипломи учасників та лауреатів і поїхали додому з подарунками.
  Фестиваль духовних піснеспівів заснований Дніпропетровською міською радою та Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви у 2003 році з метою духовного відродження українського народу.

alt

alt

alt

alt