Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Святкування Дня Європи у парку ім. Л. Глоби.

alt19 травня у парку Л. Глоби відбудеться свято з нагоди Дня Європи. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління міжнародних зв'язків Дніпропетровської міської ради Наталія Чернишова. «Концертна програма у парку розпочнеться о 14.00. Зокрема, на сцені виступатимуть місцеві творчі колективи з танцями та піснями народів країн Європейського Союзу. Територія парку цього дня буде прикрашена символікою країн ЄС. Також у парку проходитимуть різноманітні творчі майстер-класи, до яких зможуть долучитися усі бажаючі – це розпис на тканині, розпис глиняних кулонів, гончарна майстерність. Усі вироби, виготовлені учасниками, залишаються у них на пам'ять про свято. Окрім того, на розважальному майданчику на дітей чекатимуть художники з аква-гриму. Спеціальними гостями свята будуть герої європейських казок, які розважатимуть дітей», - зазначила Наталія Чернишова.
  Щорічно на святкування Дня Європи, до міста запрошуються спеціальні гості. «У позаминулому році до нас приїжджали французькі архітектори, які читали лекції і ділилися досвідом з  місцевими архітекторами та студентами Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. У минулому році спеціальними гостями свята були творчі колективи з міста-побратима Щецина (Польща). Цього року ми запросили до нашого міста Даніеля Стівенса – віце-президента Бельгійсько-люксембурзької  торгової палати, консультанта з питань СНД, керівника Фонду зі збереження російської спадщини в ЄС. В рамках свого візиту він зустрінеться з представниками бізнес-кіл міста, а також прочитає лекції щодо відносин між Україною та Бельгією в університеті ім. А. Нобеля для студентів різних вузів міста», - додала Наталія Чернишова.
  «Під час візиту до Дніпропетровська мені хотілося б віднайти сліди бельгійців у вашому місті, оскільки багато бельгійців мешкало у дореволюційній Росії. Бельгійці зробили свій вклад у розвиток промисловості вашого міста, зокрема, металургійної. У нас є багато  спільного, про що можна розповідати як у Бельгії, так і в Україні», - сказав Даніель Стівенс.