Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Х Всеукраїнський фестиваль «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви».

altЗ 17 по 18 травня у Дніпропетровську проходитиме Х Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви». Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. «Приємно, що фестиваль Наддніпрянських духовних піснеспівів проводиться саме у нашому місті,  він уже став доброю традицією. У цьому році до фестивалю долучились 33 творчі колективи, серед них 10 світських, 11 церковних та 12 дитячих», - зазначила заступник міського голови. За словами Ірини Зайцевої, традиційно місцем проведення фестивалю буде площа біля Свято-Преображенського храму. Дніпропетровщину на фестивалі представлятимуть 23 колективи, 10 колективів завітають з інших регіонів України, а саме: Києва, Донецька, Мелітополя, Полтави та ін.  «Загалом  у фестивалі візьмуть участь 742 учасника, половина із них -  діти. Слід зазначити, що з року в рік до фестивалю долучається все більше і більше дітей. Послухати духовні піснеспіви можуть всі бажаючі. Під час фестивалю звучатимуть лише Пасхальні піснеспіви»,  - сказав  єпископ Новомосковський, вікарій Дніпропетровської єпархії Євлогій.
  За словами заступника міського голови Ірини Зайцевої, фестиваль духовних піснеспівів «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви» розпочнеться 17 травня о 12.00 на площі біля Свято-Преображенського собору, гала-концерт відбудеться 18 травня  о 12.00 на тому ж місці.
  Фестиваль духовних піснеспівів заснований Дніпропетровською міською радою та Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви у 2003 році з метою духовного відродження українського народу.