Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

День Перемоги у Дніпропетровську.

alt  9 травня близько 150 тисяч дніпропетровців взяли участь у міських заходах з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Свято розпочалось з урочистої церемонії покладання квітів до монументу Вічної Слави. Цього дня до пам’ятника покласти квіти і віддати шану загиблим воїнам прийшло безліч мешканців міста, у тому числі і маленькі дніпропетровці. Урочисті заходи продовжилися на набережній, спочатку на Фестивальному причалі відбулась церемонія опускання “Вінка Пам'яті” у води Дніпра. Квіти вічної пам’яті та шани героям, що загинули в Дніпрі за роки війни, опустили керівники області та міста, ветерани, юні моряки дніпропетровської флотилії.
  Після цього розпочався військовий парад. Приймав парад начальник  Дніпропетровського гарнізону, командир 6-го гвардійського армійського корпусу, генерал – майор Руслан Хомчак. Спочатку по набережній проїхали військові автомобілі з Прапором Перемоги та бойовими прапорами військових частин, які визволяли Дніпропетровськ. Після цього під марш у виконанні духового оркестру пройшли розрахунки у складі 18 парадних коробок. Разом з військовими у параді взяли участь підрозділи „Беркуту”, МНС, курсанти університету внутрішніх справ, інституту залізничного транспорту, вихованці військового ліцею та інші.
  Одразу після параду на набережній розпочалась святкова акція “Бессмертный полк”. Очолювали ходу віце-прем’єр-міністра України Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та міський голови Івана Куліченка. За ними урочистою колоною пройшли понад 20 тисяч мешканців міста та області з портретами родичів-фронтовиків, учасників Великої Вітчизняної війни. «Для Дніпропетровська 9 травня – це особливе свято. Цього року наше місто відзначає 70-у річницю визволення від фашистських загарбників. Усім відомо, якою великою ціною радянській армії дісталося звільнення Дніпропетровська та Дніпродзержинська: 549 солдат та офіцерів отримали високе звання «Герой Радянського Союзу». Сьогодні містяни святкують 9 травня. У «Безсмертному полку» в знак подяки за велику Перемогу зі світлинами своїх батьків, дідів, прадідів, бабусь та прабабусь пройшли тисячі дніпропетровців, у тому числі діти. Ми вдячні нашим рідним за перемогу, завдяки їх подвигу живемо під мирним небом», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
   Свято у місті тривало до самого вечора. На набережній працювала польова кухня, на сценах виступали творчі колективи, а ввечері на вулиці Малиновського відбувся воєнний салют на честь 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Одночасно з салютом в районі Фестивального причалу пролунав святковий феєрверк.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Фотограф - Сергій Ісаєв, г. "Наше місто"