Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську упорядковано меморіальні комплекси та пам’ятні місця.

 У Дніпропетровську до Дня Перемоги упорядковано меморіальні комплекси та пам’ятні місця, пов'язані з Великою Вітчизняною війною. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління комунального господарства Дніпропетровської міської ради Геннадій Демошенко.«Роботи ведуться з 1 квітня, на сьогодні всі 98 пам'ятних місць упорядковані.  З-поміж іншого, приведено у належний стан меморіальні комплекси та пам’ятники на вулиці Янтарній, Передовій, Набережній ім. Леніна,  Жовтневій площі, пам’ятник 152-стрілкової дивізії, монумент «Вічна Слава»,пам’ятник  Герою Радянського Союзу генералу Пушкіну Ю.Г. Зокрема, там відремонтовано під’їзні шляхи, видалено сухостій, обрізано сухі гілки, скошено газони та  висаджено квітники. Окрім того, пофарбовані  деякі елементи пам'ятників та відновлено написи на гранітних плитах, там, де потрібно відремонтовано мережі зовнішнього освітлення», - зазначив Геннадій Демошенко.
  За словами головного інженера КП «Ритуальна служба» Віктора Олефірова, 23 міських цвинтарів підготовлені до поминальних днів. «На сьогодні на міських кладовищах упорядковані центральні алеї, прибрано сміття, завезено 11 машин з піском. На поминальні дні на цвинтарях додатково встановлять 14 біотуалетів, 20 контейнерів для сміття, також біля кожного кладовища стоятиме машина з питною водою. Окрім того, на цвинтарях чергуватимуть правоохоронці та машини швидкої допомоги», - додав Віктор Олефіров.  
   На сьогодні у  Дніпропетровську  46 цвинтарів, з них 23 знаходяться у комунальній власності міста і обслуговуються КП «Ритуальна служба», решта - районними виконавчими комітетами. Основні міські цвинтарі - Запорізьке, Сурсько-Литовське, Новоігренське, Діївське, Краснопільське, Лівобережне, Туркменське, Чаплінське.