Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Півтори тисячі правоохоронців забезпечуватимуть охорону порядку у святкові травневі дні.

   У Дніпропетровську органи підрозділів міського управління міліції переведені на посилений режим ведення служби у зв’язку з травневими та Великодніми святами. Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника міського управління міліції Володимир Сідлецький. «В першу чергу ми забезпечуємо охорону громадського порядку на території міста під час проведення масових заходів і у місцях масового відпочинку мешканців – це парки, набережна, лісосмуги. Ці райони будуть посилено патрулюватися співробітниками міліції. До того ж лісові масиви ,окрім міліції , контролюватимуться і  співробітниками МНС, підрозділами лісгоспу щодо недопущення пожеж», - зазначив Володимир Сідлецький.
     У Великодню ніч, за його словами, для забезпечення охорони громадського порядку у місті будуть задіяні понад півтори тисячі міліціонерів, зокрема, за кожним храмом та собором будуть закріплені співробітники міліції. «Усю ніч у місті працюватиме вуличне освітлення як поблизу храмів, так і по вулицям, які до них ведуть. 9 травня місті будуть проведені безліч святкових і урочистих заходів. Цього дня деякі вулиці центральної частини міста, а також набережна будуть перекриті для руху транспорту. У зв’язку з цим для організації дорожнього руху, а також охорони громадського порядку будуть задіяні понад півтори тисячі співробітників міліції. Далі розпочнуть поминальні дні – за кожним міським кладовищем теж будуть закріплені співробітники  міліції та ДАІ». Загалом місця масового відпочинку людей органи міліції посилено патрулюватимуть до 13 травня, додав Володимир Сідлецький. 
    У ніч на Великдень працюватимуть 28 маршрутів автотранспорту, які перевозитимуть пасажирів зжитлових масивів  до центральної частини міста та місць святкових богослужінь, повідомила заступник  директор департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Ірина Прилипа. Окрім того, на лінії вийдутьтрамвайні маршрути №№ 1, 9, 11, 12, 14, 15, 19та тролейбусні маршрути №№ 1, 3, 16, 20. Зранку 5 травня маршрути авто- та електротранспорту працюватимуть згідно планових завдань вихідних днів. За графіком вихідних днів громадський транспорт працюватиме під час травневих свят. Міська диспетчерська служба автотранспорту – 731-92-97, 067-631-73-23, transit.in.ua(відстеження маршрутів в режимі он-лайн). Центральна диспетчерська електротранспорту – 770-86-30., додала Ірина Прилипа.