Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міська влада допомагає постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

alt  904 вдови (вдівця) до 27-х роковин аварії на Чорнобильській атомній станції отримають матеріальну допомогу розміром 600 гривень. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Олена Лозенко. «Виплати передбачено міською програмою соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ми розуміємо потреби цих людей  і намагаємось якомога більше їм допомогати, тому сьогодні програма передбачає комплекс заходів, у тому числі і матеріальну допомогу та оздоровлення», - зазначила заступник міського голови Олена Лозенко. За її словами, цього року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  (14 грудня) планується надати по 500 гривень матеріальної допомоги понад 1 тисячі 200 інвалідам – чорнобильцям. Слід також зазначити, що у 2013 році  втретє таку допомогу отримають  чорнобильці, які мають інвалідність і по загальному захворюванню. Четвертий рік коштом міського бюджету оздоровлюються чорнобильці 1 категорій. За словами Олени Лозенко, цього року планується оздоровити 140 осіб на загальну суму 600 тисяч гривень. Минулого року у санаторіях побували 126 чорнобильців. Окрім цього, програмою передбачено щорічну диспансеризацію, амбулаторне та стаціонарне лікування.
  Також коштом міського бюджету інваліди – чорнобильці забезпечуються мобільними засобами зв’язку у разі відсутності технічних умов проведення лінійного телефонного зв’язку. Четвертий рік триває акція з надання операторами кабельних мереж інвалідам – чорнобильцям  50 % знижки за користування  кабельним телебаченням.  За словами голови Дніпропетровської міської спілки «Союз Чорнобиль України» Ігоря Турчина, з початку 2012 року 154 дружини (чоловіки) померлих громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, смерть яких не пов’язана з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щомісяця отримують з міського бюджету адресну допомогу у розмірі 100 гривень на оплату житлово-комунальних послуг. Ці кошти перераховуються одразу на  оплату послуг комунального підприємства за вибором користувачів послуг. «З травня 2012 року коштом міського бюджету комунальному підприємству «Ритуальна служба» частково відшкодовуються надані послуги на поховання громадян, постаждалих в результаті Чорнобильської катастрофи, у розмірі  1 тисячі 500 гривень», - сказав Ігор Турчин.
  На сьогодні у місті мешкає 7 тисяч 280 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 1 тисяча 94 постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, 3 тисячі 653 –  постраждалих ІІ категорії та 1 тисяча 161 – постраждалих ІІІ категорії, дітей-чорнобильців -  949, із них 14 інвалідів, зазначають в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради.