Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську стартував проект "Фізкультурна перерва".

altСьогодні у 18 школах Дніпропетровська стартував пілотний проект «Фізкультурна перерва». Про це під час презентації проекту у школі № 81 повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. «Відсьогодні наймолодші школярі почнуть займатися спеціальною фізичною зарядкою на перервах. Вона розрахована на щоденні вправи для укріплення м'язів малечі, покращення здоров'я та самопочуття дітей», - зазначила Ірина Зайцева. Фізкультурна перерва розрахована на 7 хвилин. Комплекс вправ розробили працівники інституту фізкультури спільно з медиками та батьками дітей. Передбачається, що щотижня на фізкультурній зарядці будуть нові комплекси вправ, які діти під музику виконуватимуть в ігровій формі.
  «Фізкультурна перерва» проходить у коридорі або у спортивній залі, проводять заняття вчителі молодших класів. Допомагають дітям правильно виконувати вправи старшокласники, які досягли успіху у різних видах спорту. Кожна школа самостійно вирішує у який час їм проводити фізкультурну перерву. За словами Ірини Зайцевої, найчастіше діти роблять зарядку на великій перерві після другого уроку.
  Заступник міського голови наголосила, що проект започатковано з  метою підвищення спортивної активності школярів, популяризації фізкультури та здорового способу життя. «Ми хочемо, щоб дітлахи гарно навчалися та були здоровими», - додала Ірина Зайцева. 
  З квітня по травень проект реалізовуватиметься у школах Бабушкінського району. З 1 вересня, після прийняття відповідної програми на сесії міської ради, до проекту «Фізкультурна перерва» долучаться всі школи міста.altaltalt