Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Всі школи та дитячі садки міста мають доступ до Інтернету.

alt  На сьогодні всі школи та дитячі садки міста мають доступ до мережі Інтернет, що дозволило створити єдиний освітній інформаційний простір міста. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Володимир Гречин. « До єдиного інформаційного простору увійшли сайти управління освіти міської ради, відділів освіти районних у місті рад, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Сайти відображають інформацію про заклад, його працівників та вихованців. Так, наприклад на сайтах дитсадків можна здійснити віртуальну подорож, ознайомившись таким чином з перебуванням дитини у садочку: оглянути ігровий майданчик, спортивну та музичну зали, спальну, ігрову. На шкільних сайтах,з-поміж іншого, можна стати учасником віртуальної екскурсії до шкільних музеїв бойової слави. В СЗШ №21, НВК № 148 пропонують вітруальну подорож усією будівлею закладу», - зазначив Володимир Гречин. Окрім цього на сайтах дошкільних закладів з грудня 2012 року розпочато електронну реєстрацію дітей до дитячого садка, у деяких дитсадках Індустріального, Кіровського, Ленінського та Самарського районів розпочали працювати гуртки з комп’ютерної грамоти для дітей.
  На сьогодні у загальноосвітніх  навчальних закладах міста знаходиться чотири з половиною тисячі одиниць компютерної техніки, 35% з них отримані до 2007 року.  При цьому середня завантаженість по місту становить 18 учнів на 1 комп'ютер, тоді як у 2008-2009 навчальному році цей показник складав 29 учнів на 1 комп'ютер. «Минулого року за програмою Кабінету міністрів України до навчальних закладів міста поставлено 630 персональних комп’ютерів. Після проведення капітального ремонту у  СЗШ №42 коштом міського бюджету 18-ма сучасними комп’ютерами обладнано два кабінети інформаційно-комунікаційних технологій»,- додав  Володимир Гречин.
  Згідно з новим Державним стандартом початкової школи у 2013-14 навчальному році розпочнеться обов’язкове вивчення  курсу « Сходинки до інформатики» з 2 класу. Навчати компютерній грамоті школярів будуть годину на тиждень, при цьому з самою машиною діти працюватимуть 15 хвилин, інший час будуть знайомитися з компютером та його складовими, використанням інформаційних та комунікаційних технологій. « З квітня цього року для вчителів інформатики та вчителів початкових класів, які будуть викладати інформатику у 2 класі з вереся цього року, проводяться семінари- практикуми на базі тренінгових центрів міста.Окрім цього всі вчителі навчальних закладів пройшли курсову перепідготовку з питань володіння інформаційними технологіями,»- наголосив начальник управління освіти та науки.
  За словами Володимира Гречина свідченням  високих знань з інформаційних технологій серед школярів міста є цьогорічний виступ команди Дніпропетровської області на IIВсеукраїнській олімпіаді з інформаційних технологій. « З пяти членів команди четверо є учнями Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій. Всі вони стали призерами олімпіади та були нагороджені дипломами I-IIIступенів. Доречі, Всеукраїнську учнівську олімпіаду з інформаційних технологій організовано минулого року саме за ініціативи вчителів інформатики Дніпропетровська»,- зазначив начальник управління.
  Програма інформатизації освіти та створення єдиного інформаційного простору в закладах та установах освіти Дніпропетровська на 2012-2015 роки спрямована на впровадження державної політики у сфері освіти. Метою Програми є забезпечення впровадження нових інформаційних технологій у навчальних закладах міста, створення умов для рівного доступу до якісної освіти всіх учасників навчально-виховного процесу, ефективного використання сучасної комп’ютерної техніки та інтер­актив­них засобів у навчально-виховному процесі, управлінні освітою, формування єдиного інформаційного освітнього простору. Програмою передбачено укомплектування загальноосвітніх навчальних закладів сучасною комп’ютерною, мультимедійною та оргтехнікою, інтерактивними засобами навчання, зазначають в управлінні освіти та науки міської ради.