Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську усиновлено 10 дітей.

alt  З початку року у Дніпропетровську усиновлено 10 дітей, із них 9 дітей тепер живуть у родинах громадян України, одна виховується у сім'ї іноземних громадян. Про це повідомили  в управлінні-службі у справах дітей Дніпропетровської міської ради. Окрім того, за вказаний період було створено1 дитячий будинок сімейного типу та 6 прийомних родин, до яких влаштовано 14 дітей. При обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 7 кандидатів на створення прийомних сімей пройшли навчання, вони наразі підбирають дітей на виховання, зазначають в управлінні.
  В управлінні наголошують, що для них головне, щоб дитина жила у родині. Фахівці управління постійно інспектують сім'ї, які опинились у складних життєвих обставинах, допомагають батькам створити належні умови для виховання дітей, а якщо це неможливо – дитину забирають та шукають їй нову родину. Загалом, сьогодні у сім'ях виховуються майже 83% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У зв'язку з цим притулки для дітей закриваються. У цьому році закрився притулок для дітей «Росток». На сьогодні  у Дніпропетровську функціонує 1 притулок для дітей «Барвінок» та міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Дніпропетровської міської ради, додають в управлінні.
  На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей знаходиться 1 тисяча 808 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них  1 тисяча 498  дітей  виховуються опікунами, у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу, повідомляють в управлінні.