Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Трамваї з Німеччини вже перевозять пасажирів.

alt  У Дніпропетровську на трамвайному маршруті №1 розпочав працювати трамвай у складі двох вагонів, який було придбано у Німеччині. Про це повідомили на комунальному підприємстві «Дніпропетровський електротранспорт». Перша партія трамваїв з Німеччини у кількості 16 одиниць прибула до міста у лютому, решта трамвайних вагонів (14 одиниць) – наприкінці березня. Трамваї пройшли експертизу Київського науково-дослідного інституту комунального господарствана відповідність діючим стандартам України.
  Кожен трамвайний вагон  згідно графіка переобладнується на необхідну ширину колії, оскільки у Європі колія вужча ніж в Україні, виїжджає на обкатку без пасажирів, і вже після цього перевозить пасажирів. Наступний трамвай виїде на маршрут №1 наступного тижня, зазначають на підприємстві.
  Придбані трамвайні вагони чеського виробництва раніше експлуатувалися у Німеччині, там вони пройшли повну модернізацію салона, кузова та усього електрообладнання. Вагони відповідають сучасним вимогам перевезення пасажирів і споживають на 40% менше електроенергії ніж вагони російського виробництва, які зараз працюють на лініях, додають на підприємстві.
  Загалом на сьогодні місто закупило 106 трамвайних вагонів, які раніше експлуатувалися у Німеччині. Зокрема, у 2003-2004 роках було придбано 28 вагонів, у 2010-2011 — 48, цього року - 30 вагонів. Раніше придбані трамваї працюють на маршрутах №1, 11, 15.
  На балансі комунального підприємства “Дніпропетровський електротранспорт” знаходиться  277 одиниць травайних вагонів.