Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Стратегія розвитку Дніпропетровська стане більш екологічною.

 Дніпропетровська міська рада шукає способи iнтеграцiї питань захисту навколишнього середовища у стратегічний план розвитку міста до 2020 року і займається розробкою відповідних рекомендацій. Нещодавно спеціалісти фінансово-економічного департаменту, управління з охорони навколишнього природного середовища, управління міжнародних зв’язків міської ради взяли участь у тренінгу зі стратегічної екологічної оцінки (СЕО), повідомляють організатори заходу з проекту міжнародної технічної допомоги «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України».
 Стратегія Дніпропетровська вже включає екологічний напрям розвитку міста «Територія здорового довкілля», як один з головних пріоритетів. Цей напрям передбачає впровадження низки проектів та заходів, що мають забезпечити належний екологічний стан території міста, поступове перенесення небезпечних підприємств з житлових районів, озеленення території, зменшення забруднення атмосфери, впровадження сучасних технологій утилізації відходів. Під час заходу тренер Віт Семенюк, посилаючись на міжнародний досвід стратегічної екологічної оцінки, вніс пропозиції щодо практичної реалізації Стратегічного плану міста, зокрема щодо інвестицій у створення сміттєпереробного комплексу на території муніципального Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний».  Першу чергу цього комплексу було введено в експлуатацію наприкінці минулого року. Стимулами залучення приватного сектору в інвестування проектів з утилізації відходів можуть бути не лише прибуток, але й суспільний вплив, зазначив Віт Семенюк.
 Стратегічна екологічна оцінки (СЕО) — це світовий досвід, який базується на концепції та принципах оцінки впливу окремих проектів на навколишнє середовище, що вже використовуються в Україні.