Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають дотримуватися правил користування газовими приладами.

  Дотримуйтесь правил користування газовими приладами. З таким закликом до мешканців міста під час гарячої лінії звернувся перший заступник голови правління  ПАТ «Дніпрогаз»- головний інженер підприємства Павло Кишкар. «Хочу ще раз нагадати мешканцям міста  основні правила, яких необхідно дотримуватися: не змінювати самостійно газові прилади, не встановлювати вентиляції поряд із газовою колонкою чи газовим котлом. Перед експлуатацією слід постійно перевіряти зворотну тягу, звичайно ж, ні в якому разі не можна користуватись газовими водонагрівачами й опалювальними приладами при відсутності тяги та при зворотній тязі - це може привести до отруєння чадним газом», - зазначив Павло Кишкар. Він також додав, що не слід користуватися  несправними газовими приладами та намагатися відремонтувати газові прилади самостійно. Небезпечним також може бути використання  несертифікованих труб та шлангів. Часто трагедії трапляються і через те, що люди переплановують кухні всупереч діючим нормам, у результаті чого продукти згорання накопичуються у приміщенні.
  Заступник начальника управління житлового господарства міської ради Владислав Грицай повідомив, що на сьогодні з метою попередження нещасних випадків від отруєння газом у місті діє наказ житлового управління для житлово-експлуатаційних  підприємств. У документі йдеться про посилення контролю за технічним обслуговування димових та вентиляційних каналів у житлових будинках. «Щомісяця житлові підприємства надають до «Дніпрогазу» акти про перевірку  димових та вентиляційних каналів, за останній місяць такі акти надано майже на 99% квартир. Окрім того, при підготовці до опалювального періоду роботи виконувались на 103 оголовках димових вентиляційних каналів. Також було ізольовано майже 80 вводів інженерних комунікацій», - додав Владислав Грицай.
  На сьогодні у Дніпропетровську  5 тисяч 800 будинків з централізованим газопостачанням. За 2012 рік у Дніпропетровську не було отруєнь газом зі смертельними наслідками.