Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську вперше стартує дитячо-юнацька баскетбольна ліга.

alt  У Дніпропетровську вперше стартує дитячо-юнацька баскетбольна ліга. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. „Ініціатором проведення дитячо-юнацької баскетбольної ліги у місті виступає федерація баскетболу Дніпропетровської області і ми їм за це дуже вдячні Для нас важливо, щоб професійні тренери з баскетболу відстежили якомога більше дітей для занять цим видом спорту. Починаються ігри ліги зі шкільних змагань, до них протягом тижня долучиться близько   2,5 тисяч хлопчиків та дівчат, які тільки починають робити перші кроки у цьому виді спорту. Завершаться змагання визначенням кращої баскетбольної команди міста, великий фінал відбудеться на паркеті спортивного комплексу „Мегарон”. Ми сподіваємося, що дитячо-юнацька баскетбольна ліга сподобається дітям, приживеться у Дніпропетровську і буде проходити регулярно”, - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
  За словами голови федерації баскетболу Дніпропетровської області  Валерія Кондратьєва, фінальні ігри дитячо-юнацької баскетбольної ліги заплановано провести на арені „Мегарону”, щоб діти і вболівальники прониклися духом великого спорту, зрозуміли що в суперництві та тренувальних поєдинках можна перемагати і досягати висот. «Звичайно, не усі діти будуть переможцями, головне, щоб у змаганнях вони відчули патріотизм за свою школу, район», - сказав Валерій Кондратьєв.
  Змагання проводяться за двома віковими групами: група «А» - старший вік (1998 р.н. і молодше, хлопчики); група «Б» - молодший вік (2002 р.н. і молодше, хлопчики і дівчата). „Цього тижня ігри розпочнуться у школах міста, за результатами шкільних змагань буде визначено по дві кращі команди з кожного району, наступного тижня пройдуть півфінальні ігри, тоді буде визначено четвірку кращих команд міста, які гратимуть у фіналі. Ми проводимо такі змагання для популяризації баскетболу серед молоді, особливо в рамках проведення «ЄВРОБАСКЕТ-2015», а також для відбору юних гравців у професійні команди з баскетболу. У зв’язку з цим професійні тренери з дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста будуть присутні на усіх етапах цієї ліги”, - сказав менеджер баскетбольного клубу „Дніпро” Юрій Продан. 
  Команди, які гратимуть у великому фіналі змагань отримають у якості призу спортивний інвентар та обладнання для гри у баскетбол - це стритбольні та баскетбольні щити, м’ячі. Проведення такого турніру і популяризація окремого виду спорту, в даному випадку баскетболу, стане ще одним кроком для формування майбутніх команд-чемпіонів. Сподіваємося, що результати проведення цього турніру стануть помітними вже через декілька років, додала Ірина Зайцева.