Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 6 тисяч гривень повернуто містянам за неякісні товари та послуги.

alt  Понад 6 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послуги. Про це під час прямої лінії повідомив начальник управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради Артем Іонесян. Зокрема, з початку року до управління надійшло 60 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх права як споживачів. Фахівці управління надали консультації по всім зверненням і  допомогли задовольнити вимоги заявників. З початку року також надано майже 460 консультацій за телефоном, а на особистий прийом до начальника управління звернулось 17 дніпропетровців. Артем Іонесян зазначив, що всі звернення громадян узагальнюються й аналізуються з метою своєчасного виявлення причин, що призводять до порушень прав та інтересів споживачів. «Як показує аналіз отриманих звернень, найчастіше містяни  скаржаться на непродовольчі товари - металопластикові вікна, двері, меблі, взуття, побутову техніку, досить часто надходять скарги і на якість наданих послуг, а саме,  встановлення фільтрів для води, виготовлення меблів, домофонів, косметичні послуги, послуги автомийок, кафе, ветеринарних клінік. На продукти харчування з початку року не було жодного нарікання», - зазначив Артем Іонесян. 
  За словами начальника управління, з початку року фахівці управління безпосередньо за скаргами споживачів здійснили 59 перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, під час яких було перевірено товарів на суму понад 55 тисяч гривень. За результатами перевірок на порушників було складено 9 адміністративних протоколів. Артем Іонесян наголосив, що для управління головне не покарати підприємців,  а попередити порушення законодавства. «Ми проводимо семінари для підприємців щодо дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, споживачам роз'яснюємо їх права», - додав Артем Іонесян. Він зазначив, що минулого року було проведено 8 семінарів для споживачів та  4-ри для підприємців. За його словами, у цьому році кількість таких заходів планується збільшити. 
  Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00.